Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Политически мечтания
Автор: maistora Категория: Политика
Прочетен: 74812 Постинги: 14 Коментари: 103
Постинги в блога от Юни, 2009 г.
 Парадоксално но факт! Изборите у нас, вместо да бъдат най-чистият израз на демократичност, се превърнаха в начин за легитимиране на тиранията и олигархията. Прокуратурата не може да спре престъплението " търговия с гласове" , защото е задрямала под една политическа круша. Но дори и да би се намесила, то какво от това?  Нали закона винаги се прави в последния момент и то в интерес на управляващите, а не на избирателите.
  Сякаш народните представители са регенти на недееспособен народ. Така е вече двадесет години! Не са питали народа за нищо, сякаш е недорасъл или незрял. Избирателните закони целят не да изразят, а да игнорират или канализират в удобни рамки народният вот.
  Поритическите партии в Парламента привидно се борят една с друга, но когато опре до народен суверенитет стават съюзници. Това е защото са от едно и също семейство, а кръвта вода не става!
  Хайде нека някой ме опровергае!
  Нека някой каже, че когато те са управлявали е имало референдум.
  Нека някой каже, че неговата партия е искала премахване на изборните бариери, които са противоконституционни, защото отменят действително подадени гласове от имащи право да избират граждани.
  Коя партия поиска всенароден избор на трите власти?
  Коя партия е за равнопоставеност на политическите партии?
  Коя партия е за равно време на кандидатите в националните медии?
  Коя партия е за отзоваване на избраните по воля на избирателите?
  Има ли партиии противници на имунитета срещу съдебно преследване? Защо позволяват на престъпници да се крият в парламента?
  Мога да задам още въпроси. Но стига. Нека останат незададени.
  Ще кажа само, че реалната демокрация много ми напомня на реалният социализъм. Тогава избирахме, но само една партия, защото така повеляваше Конституцията, а днес избираме измежду няколко "поставени" в основната схема, защото така са решили олигарсите.
  Демократичният избор е поставен пред сериозно затруднение. Въпреки това трябва да се гласува. Нека изберем нещо различно!

 

 

Категория: Политика
Прочетен: 1988 Коментари: 3 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: maistora
Категория: Политика
Прочетен: 74812
Постинги: 14
Коментари: 103
Гласове: 1853
Архив
Календар
«  Юни, 2009  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930