Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2009 00:57 - Жадувам за ДЕМОКРАЦИЯ
Автор: maistora Категория: Политика   
Прочетен: 6269 Коментари: 25 Гласове:
0

Последна промяна: 27.01.2009 19:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Изминаха повечето години от моя живот. Лъгаха ме "комунисти", че живеем в Народна република. Лъгаха, че сме равноправни, както сега ни лъжат децата  им. Какво означава Демокрация в България? Нищо!Дума!
Партиините лидери се зaпознават с общественото мнение само дотолкова, доколкото им е необходимо за да го манипулират.
България не е Парламентарна република. Така както не беше Народна република. И при "комунистите" и при синовете им "народните представители" са пионки в ръцете на партийните лидери.
В България народа не избира свои представители. Назначават ги лидерите на няколко недемократични партии. Народа избира от списъци на "мъртви души". Меркантилни грешници, хора с досиета, понякога дори престъпници. Те са малки хора. Лесно контролируеми. Услужливи на лидерите си. Хора които не гласуват по съвест. Хора които не гласуват за интереса на избирателите. ТЕ ГЛАСУВАТ СПОРЕД ЦВЕТА НА МАРКЕРА, КОЙТО ЩЕ ВДИГНАТ ОТ ПЪРВИЯТ РЕД!
Те са мъртви за Демокрацията! Просто ЕДНИ КАРТИ на "народни представители" готови услужливо да се отстъпят по волята на партийния лидер.
Това е блатото, в което винаги сме живяли.
ПАРТОКРАЦИЯ, обслужваща най-вече външни интереси.
Затова призовавам родолюбивите българи да започнем работа по създаването на ново законодателство, което да бъде прието от следващото Народно събрание. С него да положим основите на действителната демокрация, жадувана още от турско иго. Такава при която властите ще са наистина разделени, независими една от друга и НЕПРЕКЪСНАТО КОНТРОЛИРАНИ от избирателите. Да направим специални групи за тази цел. Да запознаем общественоста. Да намерим съюзници. Да подържаме готовност за протестни митинги срещу партокрацията.
С ВЯРА ДА ОТВОЮВАМЕ СВОБОДАТА СИ.




Тагове:   демокрация,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Dobre, no napishi nachina po koito ...
18.01.2009 12:10
Dobre, no napishi nachina po koito da go napravim!!
цитирай
2. анонимен - litakovo - Демокрация ?
18.01.2009 12:27
КАКВО Е ДЕМОКРАЦИЯ БЪЛГАРИЯ ?


Човечеството винаги ще се пита: „Какво е демокрация”.
Демокрацията крие големи опасности: давайки еднакъв шанс на всички, тя дава възможност на простаците и лумпените да излязат напред, тъй като те винаги са най-безскрупулни и най-напористи.
Това се отнася особено за хората на властта. Има ли власт, у човека избуява самочувствието, че е по-умен, че има по-големи права, че е най-великият. Забравя почти моментално, че е избран да служи на народа, а не да е негов господар. Но той всячески се опитва да е господар и си вярва че е такъв.
Когато управляващите използват властта си и демокрацията за лично забогатяване за сметка на обедняващия народ – това е не само безнравствена простащина, това си е чисто престъпление – те стават гробокопачи на демокрацията, защото карат народа да я намрази и да тръгне след някой Сталин или Хитлер или някой монарх с еднолична власт.
„От добрата демокрация и от добрата монархия предпочитай демокрацията. Но от лошата монархия и лошата демокрация избери монархията. Защото един лош човек може да извърши много злини, но много лоши хора събрани заедно могат да извършат какво – повече или по-малко злини ?” /Сократ/.
А у нас? Къде сме ние ? С много или с малко лоши хора ?
Крадат ли и облагодетелстват ли се за наша сметка управляващите ?
Докараха ли народа до състояние да се борят за оцеляването си заради тези лоши управляващи, които той /народа/ избира за да му служат ?
Не разбира се. Унищожиха армията, направиха си полицейска държава и ходи се оплаквай на мама и тати. Правят каквото си поискат съвсем безнаказано. Те са на власт ! И бързат да крадат, защото после може и да не са на власт.
Къде са допитванията до народа съгласно конституцията ? Няма ги разбира се защото е опасно за демокрацията /управляващите и властимащите/.
Къде са осъдените и наказани управляващи злоупотребили с доверието на народа за своя лична изгода ? Няма такива. Няма и да има – поне в България.
Нашите управляващи и народни избранници са гробокопачите на демокрацията в България.
Ние си траем. Народа си трае. И как няма да си трае когато е беден и безсилен, а може да бъде и наказан: глобен, бит или вкаран в миша дупка ако се обажда.
Какво казваше Дякон Левски: „ Ако някой злоупотреби със служебната си власт за своя изгода – да се накаже със смърт”.
Какво ще стане, ако този закон на Дякона се приложи сега у нас ?
Олеле!
Да, ама не - както казваше Петко Бочаров, отменихме смъртното наказание. Законите си ги гласят и гласуват ТЕ – за своя изгода.
Какво стана с „Приказка за стълбата”, която г-н Герджиков раздаде на всички „народни” избранници. Какво стана със построеното и създаденото през лошите години на социализма ? Социализъм или не, но нашите родители го бяха създали в името на едно по-добро бъдеще. Всичко е разграбено. Върлуват си бандитите на всички нива – от управляващите до обикновените мутри. То разлика май няма, но карай да върви.
Делят си България помежду си. Стрелят се, убиват се, изкарват си компромати и продължават да крадат.
Ние се кефим – сеир. Малко хляб и много зрелища.
Така ни се пада – сами си го поискахме.
Сега се питаме: Какво да правим?
Ами нищо. Ще си трайкаме, ще ни спират топлото, ще ни увеличават данъците, таксите и глобите и ще си правят каквото си поискат с нас, защото колкото сме по-бедни, толкова сме по-безпомощтни, а те по- силни.
ТЕ са безнаказани. Ние сме наказаните. За всичко.
Мерси от такава демокрация !
Но всичко си има край, нали.


цитирай
3. анонимен - за демокрацията
18.01.2009 16:17
Демокрация в България не съществува! Просто е една бутафория на демокрация. В момента живея в демократична държава, но разликата е огромна. Това означава права и задължения еднакви за всички и спазването им. Нарушаването им са подсъдими без значение на социално положение, раса, пол и т.н.
Съгласен съм напълно с автора, защото искам да се завърна в родината си. Но човек, когато е свикнал на демокрация, не може да живее в псевдодемокрация.
цитирай
4. boris66 - boris66-maistora
18.01.2009 18:52
Демокрацията е въпрос на култура и на разбиране !
цитирай
5. silencemurmur - ДА ОТВОЮВАМЕ СВОБОДАТА СИ
18.01.2009 20:14
Свободата нито се отвоюва нито се замирва.
Как искаш да си за мир с водене на война?
Как водиш война в мирно време?
От 1300 години насам имала ли е България демокрация, за да знае населението й да я гради?
Лъжите не могат да се спрат, но можеш да спреш да се лъжеш самия ти. Как? Като знаеш, че лъжите не спират.

Silence


цитирай
6. maistora - silencemurmur
18.01.2009 21:22
Вероятно проявявам наивност, може би надценявам достойнствата на българската душевност, но вярвам във възможността тук да се изгради чудото демокрация. Поне колкото това е постигнато от западноевропейците.
цитирай
7. raylight - Демокрация без демос
18.01.2009 22:03
НЕ МОЖЕ ДА ИМА!
цитирай
8. maistora - raylight
18.01.2009 22:17
Ние го имаме все още, макари малко задрямал.
Преуморен е да се бори ежедневно с проблеми, които другаде в Европа отдавна са решени.
цитирай
9. lililota - Приказка за Мравката
19.01.2009 00:31
В един хубав, слънчев ден, както всеки божи ден, Мравчо си носел пшеничено зърно към хамбара на мравуняка. Голям, червен, партиен Търтей, като видял това от високо, казал: “Без вещо стопанско ръководство този Мравчо нищо няма да прави”! И назначил за стопански ръководител на Мравчо, Осата. Осата, като се запознала с работата, казала: “Аз не мога хем да ръководя Мравчо, хем да провеждам идеологическото му възпитание” и назначила Търтей-партиен секретар по идеологическите въпроси, към себе си, за това. Търтеят-партиен секретар, като се запознал с работата, казал: “Аз не мога хем да обучавам ежедневно идеологически Мравчо, хем да му следя ежедневно и намеренията и помислите”. Назначили за това Муха-лайнарка, която като агент-доносник, прелитайки от лайно на лайно, да следи и докладва всяка стъпка, действие и помисли на Мравчо, докато носел зърно към хамбара. Мухата-лайнарка, като се запознала с работата, казала: “Аз не мога едновременно хем да следя Мравчо, хем да контролирам и трудовия му процес”. Назначили за това торния Бръмбар. След като се запознал с трудовите си задължения, торният Бръмбар казал: “Аз не мога хем да контролирам трудовия процес на Мравчо, хем да водя счетоводство, хем да пиша и отчети за това до Вас”. Тогава решили и назначили Паяка за счетоводител-отчетник. Паякът, като се запознал с работата, казал: “Аз не мога да водя счетоводство, да пиша отчети и едновременно с това и да планирам и трудовия процес на Мравчо”. Назначили Щуреца за плановик. Мравчо мъкнел, през цялото това време, ежедневно зърно и хамбарът се напълнил догоре. Осата-стопански ръководител тогава събрала цялото партийно и стопанско ръководство и казала: “Нещата отиват към зле. Чуствително спада производителността на труда на Мравчо”! Търтеят-партиен секретар казал: “Идеологически Мравчо вече не е същият”! Мухата-лайнарка, агент и доносник, казала: “Аз отдавна имах такива съмнения и Ви информирах за това”! Решили да привлекат Бухала, от другата идеологическа система, като външен консултант, за решаването на проблема. Той казал точно и ясно: “Нужна е промяна на системата и съкращаване на излишния персонал”! Събрало се партийното и стопанско ръководство и решило да извърши дадените от Бухала предписания: Първо, съкратили незабавно Мравчо! После, сменили незабавно и системата като: Осата-стопански ръководител, Търтеят-партиен секретар и Мухата-лайнарка, техен агент и доносник, изнесли и продали всичкото събрано от Мравчо в хамбара зърно в чужбина. Внесли получените пари от това по личните си сметки, пак в чужбина. Купили си там цветущи имения и си заживели богато и щастливо. Много били благодарни на съветите на Бухала-идеологически противник, външен консултант!!! Мравчо, останал на улицата след съкращаването на персонала и досега живее до една кофа за боклук! Спи дълбок, летаргичен сън!? Пробужда се от време на време, протяга се лениво и чака някой “външен консултант” да дойде и да му оправи незавидното положение, в което се намира и да му даде някоя благотворителна трохичка хляб по празниците, за да не умре от глад!?
Какви са поуките от приказката:
1. Не позволявай Оси, Търтей и Мухи да ти ограбват труда и зърното безнаказано!
2. Вземи дебела, здрава сламка и им счупи крадливите криле и то сега и веднага! Не оставяй това за после, във времето!
3. Намери начин да си върнеш поне част от парите от откраднатото ти зърно и да вкараш крадците в кошера-затвор за това!
4. Не чакай някой друг, “външен консултант”, да ти свърши тази работа, ами сам си я свърши!
5. Довери се и се обедини с торния Бръмбар, Паяка и Щуреца. Те също са ограбени и ограбвани като теб!
6. Свърши това сега и веднага! Иначе си обречен на жалко съществуване и то не само ти, но и твоето бъдещо поколение!
7. Отстоявай непрекъснато правото си на достойно заплащане на труда и справедлив, нормален и достоен живот за теб и твоето поколение!
цитирай
10. lyudmilstefanov - Анонимен 1 пита какъв е начина
19.01.2009 08:18
Ето няколко възможности за гражданите, които, според мен, ще подобрят положението:
- да сме граждански активни и да се обединяваме - гледах например тези дни по телевизията как едни хора си създали Гражданско сдружение за Банкя. Те засекли, че местната кметица издала фалшив документ на фирма на свои хора, че уж са възстановили един мост с пари на министерството на бедствията. Хората показваха със снимков материал, че моста си е разрушен и всъщност нищо не е пипнато. Бяха я дали на прокурор и въпросната БИВША кметица вече е в съдебна зала и се въртеше постоянно с гръб към камерата като мафиот
- да разберем, че да си граждански активен, означава да отдадеш време и енергия на обществото, като в същото време се подложиш на риска отвсякъде да те атакуват, да те хулят и т.н.
- да искаме нова конституция, която да осигурява реално разделение на властите;
- НЕПРЕКЪСНАТО да оказваме натиск върху властта, а не само в сряда или някой друг ден, когато студентите ни призовават на протест
С една дума - не е лесно. И затова трудно се случва.
Надеждата ми е в това, че вече просто няма накъде!
цитирай
11. ivoimv - войводата каза
19.01.2009 08:33
Добре хора аз за това ратувам отдавна още от 1994 когато стана ясно че ще има бандитска приватизация от кредитни другари милионери
Много спахте, но нищо добре че узряхте !!
Първо да си поставим близки цели да обсъдим как да ги постигнем едновременно във всички градове и тогава да мислим за по оглямата цел КОНСТИТУЦИЯТА!!!!
ТУК не мога да скрия радостта си, че най сетне се заговори за това до сега съм говорил само с Даракчиев който отдавна е разбрал разковничето
Ето ви скайпа ми да се свържем това е в основата на добрите дела * ivoimv*
цитирай
12. stir - re: lyudmilstefanov
20.01.2009 03:00
Ето това е начинът... С поемане нашата отговорност за ставащото. Нищо не ни пречи да се самоорганизираме, следователно демокрация има. Аз така разсъждавам.

Това за конституцията... Няма как да стане. Достатъчно добре си е написано; важното е как хората го възприемат и изпълняват длъжностите си.
цитирай
13. tsveta - * свободата
20.01.2009 17:14
"Свободата, Санчо, е на върха на копието."
Имаме свободата на върха на перото.
Имаме свободата да избираме.
Изборът и отговорността за всичко, което ни заобикаля, което ни представлява, което е и което сме, СА НАШИ.
Имаме свободата да се организираме.
Да имаме конструктивни идеи, да обсъждаме, анализираме, да създаваме и допринасяме за развитието на Демокрацията - онази, за която копнеем.
Старахотен пост, Румене!
цитирай
14. cornflower - Власт без БСП и ДПС!
22.01.2009 22:41
На всяка цена и без компромиси!
цитирай
15. zaw12929 - Всички сме жадни. Пием по малко, ...
17.02.2009 15:06
Всички сме жадни. Пием по малко, кокото сме заслужили.
цитирай
16. lililota - Lili Kostova
18.02.2009 14:09
Demokraciata, za razlika ot drugi nesta, e delo obstestveno i za mnogo hora. Opa, pak si doidohme na dumata za matriala:)
цитирай
17. informator - Много добре казано : " Народа ...
15.03.2009 09:53
Много добре казано : " Народа избира от списъци на "мъртви души".

Но ми харесва ,че завършваш този постинг с действие , а не само с констатации.

ДА! Нека с вяра да отвоюваме свободата си !
цитирай
18. boristodorov56 - Всяко нещо си има цена, безплатно е сиренцето в капана за мишоци
16.03.2009 08:10
Няма подарена свобода.
Няма подарена демокрация.
Няма подарен хляб.
Няма подалена вода.
цитирай
19. lililota - sega e vremeto da se deistva
16.03.2009 11:05
www.bulgariangreens.org
цитирай
20. zaw12929 - Много шум за нищо...
20.03.2009 12:43
Много шум за нищо...
цитирай
21. borsi - Re: boristodorov56
21.03.2009 19:58
Точно!
цитирай
22. maistora - Съжаление заслужават тези,
21.03.2009 21:24
които ограничават мисленето си в рамките на партийна доктрина. Те са метафизично закостеняли,дълбоко несвободни, и не носят добро нито за себе си, нито за околните.
цитирай
23. анонимен - За приказката за Мравчо
31.03.2009 22:53
В нея има малък пропуск. Къде е стършела с палката и шлема с пластмасов щит на главата? Та без него Търтея за къде е?
цитирай
24. lililota - politikata, partiite i demokraciata
01.04.2009 23:08
Politicheskoto mislene dnes e po-vajno ot vseki drug pyt, Ne partijnoto. Politicheskoto. Inache ste si hodish jaden. Sorry, obache... tova e polojenieto.
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/03/31/698202_parlamentut_uvelichi_blizo_pet_puti_depozita_za/?p=0#addcomment
цитирай
25. анонимен - Спасибо большое!
04.11.2012 05:28
Так вот, чтобы все-таки оставаться чистым в своих помыслах, конечно же, нужно в первую очередь постараться ограничить себя от всего этого потока информации. Во-вторых, если не во-первых, конечно, нужно ходить в чистые места, я имею в виду церковь. Хотя бы каждое воскресенье. Служба, исповедь, причастие, батюшкина проповедь, общение с прихожанами, все это оставляет светлый след, наполняет душу радостью, теплом, наставляет на верный путь, все это какое-то время оберегает нас от ненужных мыслей. Ну а если мысли все-таки появляются, значит, есть какая-то нереализованная энергия, соответственно нужно ее направить на полезное дело. И конечно, не забывать о самовоспитании, поститься, что очень помогает научиться сдерживать самого себя, в чем-то себе отказывать, тренировать волю.
<a href=http://alnews.ru/sudja/deti-v-hokkee/>Rozhkov Аndrej</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: maistora
Категория: Политика
Прочетен: 74355
Постинги: 14
Коментари: 103
Гласове: 1828
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031